Over Samos

uitzicht over de haven van Kokkari

Samos is al een aantal jaren onze favoriete vakantiebestemming.  Het kan zomaar zijn dat je besmet wordt met het Samos virus.  Veel Nederlanders komen soms wel 2x per jaar op het eiland of zijn er zelfs gaan wonen.

Samos is een prachtig eiland in Griekenland met veel mooie plekken om te bezoeken. Het eiland staat bekend om zijn groene omgeving en kristalhelder water. Er zijn veel mooie stranden zoals Livadaki, Lemonakia en Tsamadou. Andere leuke dingen om te doen zijn het bezoeken van het vissersdorpje Kokkari, de grot van Pythagoras op de Kerkis berg verkennen, wandelen door de natuur en de watervallen van Potami bezoeken, de bergdorpjes verkennen en Pythagorion bezoeken. U kunt ook cruises langs havensteden maken, de Griekse keuken leren kennen, de onderwaterwereld van Samos ontdekken en nog veel meer

De kracht van Samos zit hem in de eenvoud, de vriendelijke mensen en de mooie natuur. 


+2500 jaar Muscatdruif op Samos

De witte Muscatdruif, afkomstig uit Griekenland, wordt al meer dan 2500 jaar geteeld op Samos. De wijn van deze druif heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinse keizer Antonio, die de wijn van Samos deelde met Cleopatra.

Lees meer »

Wandelen op Samos

Bijna 260 km aan bewegwijzerde routes op het prachtige eiland Samos in het noorden van de Egeïsche Zee, variërend van gezinswandelingen tot uitdagende bergbeklimmingen, stellen u in staat de weelderige bossen van het eiland te ontdekken, te genieten van het uitzicht vanaf de hoogste toppen, exotische afgelegen stranden te bereiken, de mooiste bezienswaardigheden, verken de dorpen, ontmoet de mensen en probeer de lokale producten van Samos, elk seizoen van het jaar.

Lees meer »

Vakantie op onze manier

Mensen die ook Samos willen bezoeken, vragen ons naar hoe wij dat altijd aanpakken.  Iedere terugkerende Samos-ganger heeft zijn/haar eigen manier en favoriete accommodatie, dus er zijn heel veel wegen naar Samos.

Lees meer »

Klein cadeautje op Samos.. Pnaka

We kunnen honderduit schrijven over de mooie bezienswaardigheden op Samos, maar de mooiste cadeautjes van Samos vind je op onverwachte plekken.  Veel mensen bezoeken Vourliotes,  een mooi bergdorpje, met het fraaie Blue Chairs op het pleintje.  Zeker doen, want het is de moeite waard.  Maar onderweg naar Vourliotes kom je een reclamebord tegen van Taverne Pnaka, dat naar een heel smal weggetje wijst.. Rijd er eens in.

Lees meer »

Verwen je zintuigen met Samos: De perfecte zoete Griekse wijn

Ben je klaar voor een zintuiglijke reis als geen ander? Laat je betoveren door de betoverende smaken en aroma's van Samos, de perfecte zoete Griekse wijn. Samoswijnen staan bekend om hun rijke geschiedenis en onberispelijk vakmanschap en weten de smaakpapillen al eeuwen te bekoren. Vanaf het moment dat de fluweelzachte vloeistof je lippen raakt, word je meegevoerd naar een wereld van verwennerij en luxe. De weelderige zoetheid, in evenwicht gehouden door een vleugje zuur, danst op je smaakpapillen en laat een onvergetelijke indruk achter. Of je nu een wijnkenner bent of iemand die gewoon de fijnere dingen in het leven waardeert, Samos zal zeker je zintuigen prikkelen en je drinkervaring verheffen.

Lees meer »

Van wijngaard tot glas: De kunst van het maken van de fijnste rode wijnen van Samos.

Ga op reis door de schilderachtige wijngaarden van Samos, waar de ware kunst van het wijnmaken tot leven komt. Verscholen tussen de glooiende heuvels en badend in de warme mediterrane zon, staat dit betoverende Griekse eiland al lang bekend om de productie van enkele van 's werelds beste rode wijnen. Samen met ons duiken we in het ingewikkelde proces van het maken van deze exquise wijnen, van de zorgvuldige teelt van de druiven tot de zorgvuldige fermentatie- en rijpingstechnieken. Ontdek de geheimen die generaties van wijnmakers hebben doorgegeven, die hun vaardigheden hebben aangescherpt tot in de perfectie, wat resulteert in wijnen die de essentie van het unieke terroir van Samos vastleggen. Dompel jezelf onder in de rijke aroma's en smaken die dansen op je gehemelte, terwijl we de wijngaard-tot-glas reis verkennen die de passie, toewijding en expertise laat zien die gaat in elke fles van de beste rode wijnen van Samos. Of je nu een wijnkenner bent of gewoon iemand die de schoonheid van een goed gemaakte drank waardeert, deze boeiende reis zal je zeker achterlaten met een nieuwe waardering voor de kunst van het wijnmaken.

Lees meer »

Experimenten van Vakakis

Vakakis is vooruitstrevend en modern, met een wijngaard met meer dan 100 jaar historie. Dat is uitzonderlijk. De wil om te groeien, en de motivatie van Nick Vakakis om steeds beter te worden is gewoon te gek voor woorden.  Wij houden er van.

Lees meer »