Fruit uit eigen tuin

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 20:22

Wij houden van Samos, we verkopen de wijnen van Vakakis, en we wonen in Willemstad (Nb), en dat is toch een beetje het Kokkari van Nederland. We zijn begin dit jaar verhuisd naar een oud dijkhuisje en in onze tuin groeit heel veel fruit.  Dat is geweldig maar het is gewoon veel te veel voor ons. We wonen aan een leuke dijk met veel passanten, vooral fietsers en toeristen.

Om het fruit toch een leuke bestemming te geven hebben we een klein marktkraampje geplaatst buiten ons erf.  Mensen kunnen zelf een bakje fruit pakken, en afrekenen via tikkie of door geld in de brievenbus te stoppen. 

Hoewel we nou geen enorme opbrengsten verwachten en we nog totaal geen ervaring hebben met de betrouwbaarheid van onze mogelijke klanten, willen we de opbrengst doneren aan de stichting Vrienden van Samos.  Dus mocht je net even niet op Samos zitten en van fruit houden, pik zo’n bakje pruimen op. Iets later hebben we vijgen, bramen en peren.  Als er overschot blijft maken we er Jam of Compote  van.. die is ook weer ontzettend lekker.

In Willemstad heb je geen Vallei van de Nachtegalen, maar wel prachtige singels om langs te wandelen.. Er zijn leuke forten om te bezoeken, je hebt een mooie tentoonstelling in het Mauritshuis.  Er is een gezellig haventje met bootjes en leuke terrasjes. De lokale Meltemi en Zakore serveren leuke menu’s, en Bij Betsie ervaar je de Grandma’s Home ervaring. En als je vooraf via onze website bestelt, kan je bij ons zomaar een wijntje van Nick Vakakis scoren.

Afijn mis je Samos,  en lukt het ff niet om te gaan, dan is hulp nabij in Willemstad. Wij wonen aan de Helsedijk 37 in Willemstad, volg de bordjes naar Fort de Hel en je komt vanzelf langs ons huis.

Andrea en Ad Willemse
BestevanSamos.nl