Vakantie op onze manier

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 09:59

Mensen die ook Samos willen bezoeken, vragen ons naar hoe wij dat altijd aanpakken. 
Iedere terugkerende Samos-ganger heeft zijn/haar eigen manier en favoriete accommodatie, dus er zijn heel veel wegen naar Samos.

 

 

Je kan een trip naar Samos boeken bij Correndon, Tui of Sunweb, en er zullen vast nog meer organisaties zijn.
Correndon heeft reizen naar de grotere hotels, terwijl bij Sunweb de secrets juist verrassend zijn.  Tui heeft een breed assortiment.

In onze ogen kan je beter de grotere hotels, en zeker de all-inclusive hotels vermijden.  De All inclusive formule is niet fijn voor de eilandbewoners. Er zijn veel kleine restaurantjes waar je voor relatief weinig geld heerlijk kunt eten. Het zou zonde zijn als je dat misloopt.

Zelf kopen we altijd losse tickets bij Transavia. We kijken naar de beste prijs, en checken dan via facebook of messenger of er ruimte is bij de accommodatie.  Je hebt dan direct contact met de eigenaar/eigenaresse en dat is wel zo fijn.  Daarnaast huren we een auto voor de hele periode die voor ons op de luchthaven wordt klaargezet. Als terugkerende bezoeker is dat voor ons niets anders dan een facebook berichtje naar de autoverhuurder. Als je geland bent krijg je een whatsappje met het kenteken, en je stapt dan zo je auto in (sleutel ligt onder mat, zo fijn dat dat daar gewoon kan), haalt onderweg wat inkopen bij de LIDL supermarkt, en je kan op weg naar het warme welkom bij de accommodatie en naar die eerste Pita Giros met een Mytos biertje.

Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze overal een wedstrijd van maken.  Zo vinden mensen het belangrijk te vermelden hoe vaak ze al wel niet op Samos geweest zijn.  Daarnaast heb je fanatieke kampen die team Kokkari, team Pythagorion of team Votsalakia zijn.  Laat je niks wijs maken, op Samos is het overal goed.  Een foute keuze, of het nou gaat over verblijf, autohuur of restaurant kan je bijna niet maken. Alles hangt af van je eigen voorkeuren.  Echt overal op Samos word je vriendelijk ontvangen, is contact of een praatje echt gemeend, en als het Samos virus jou ook pakt, dan ben je de trotse eigenaar van een nieuwe verslaving.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.