Stranden van Samos

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 22:23

Op Samos vind je prachtige stranden.  We benoemen een paar van onze eigen favoriete stranden.

Livadakia beach op Samos - het strand met de schommel in het water

Livadakia Beach

Livadakia is een gezellig strand met de beroemde schommel in het water.  De weg naar Livadakia is het laatste stuk (ca. 3 km) een zandweg.  Hoewel deze prima te berijden is, mogen niet alle huurauto's hier rijden. Overleg dus even met je verhuurder.

Het is een fotogeniek strand met een combo zand/kiezels.  Strandbedjes zijn gratis, en je kan er heerlijk eten en drinken. In de zomers kan het bijzonder druk zijn, zeker in de weekenden. 

Livadakia beach Samos - klein paradijs

Tsopelia Beach

Tsopelia beach - verlaten strand off road te berijken.

Wil je echt off road? Daal dan af naar Tsopelia beach.  Via een mooie off road weg kom je op een verlaten stukje kiezelstrand en rotsen.  Eerdere jaren stond Janic hier nog met zijn vrouw, maar in 2023 is hij helaas vertrokken. Zijn Caravan (hoe dan?) en een verlaten taverne zijn nog wel aanwezig.  Zeker in het voor- en naseizoen heb je hier het strand vaak voor jezelf.

Het kiezelstrand sluit aan op de zee, maar er zijn in zee nog enkele plateau's waarin de visjes rond je benen zwemmen.

Er zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Kaliadakia Beach

Een gezellig strand met een bijzonder fotogeniek klein grotje.  Je betaalt er voor de strandbedjes, maar het is heerlijk vertoeven. Omdat het aan de zuidkant van Samos ligt is de zee er redelijk rustig. De turquoise kleuren in de grot zijn bijzonder mooi.

De wegen naar het strand zijn redelijk stijl, maar te doen met een normale auto.
In de kleine taverne op het strand kan je uiteraard lekker eten en voor het toilet moet je naar de parkeerplaats klimmen.

Samos, Kalidakia beach, het strand met de mooie grot

Psilli Amos

Samos, Psili amos beach, een fijn zandstrand ideaal voor kinderen

Dit is verwarrend, al is Samos niet zo groot, maar er zijn 2 stranden met deze naam.  De eerste ligt zuid-west van Pythagorion, en de andere, het langste strand van Samos ligt bij Votsalakia. Beiden zijn zandstranden.
Op de foto zie je het strand bij Pythagorion. 

Er zijn gezellige tavernes en  je wordt aan je bedje bediend.  De zee is lang ondiep, waardoor het een ideaal strand is om met kleine kinderen te bezoeken.  Bij de tavernes zijn prima toiletten beschikbaar.

Net voor Psili Amos vind je in het voorjaar een zoutmeer, grote kans dat je hier flamingo's kan spotten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.