Experimenten van Vakakis

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 23:14

Vakakis is vooruitstrevend en modern, met een wijngaard met meer dan 100 jaar historie. Dat is uitzonderlijk. De wil om te groeien, en de motivatie van Nick Vakakis om steeds beter te worden is gewoon te gek voor woorden.  Wij houden er van.

In de periode 2017 - 2019 maakte hij een speciale wijn en liet die afzinken in de zee, een experiment om te kijken wat licht en waterdruk doen met de wijn.

. In 2017 daalde de wijn naar 20m diepte, met een constante atmosfeerdruk van 3atm in een omgeving van beperkte zichtbaarheid en bij een constante temperatuur gedurende het hele experiment die varieerde tussen 17-20 graden Celsius. Het resultaat was volledig volgens verwachting, de impact van de onderwateromgeving was meer dan duidelijk zowel op het karakter van de wijn zelf als op het buitenbeeld van de fles.

Calypso was een nimf, die volgens de oude Griekse mythologie op het eiland Ogia woonde (het huidige Gaudo's in de meest waarschijnlijke versie), dat Odysseus zeven jaar lang vasthield en hem ervan weerhield om naar huis terug Vooral Kalypso heeft Odysseus gecharmeerd met haar prachtige liedjes en haar lieve stem, dus onze Kalypso neemt je mee naar het eindeloze blauw en als je het proeft zal ze je charmeren met zijn complexe bloemengeuren en zijn delicate esthetiek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.