Hoe verhouden de beste Franse wijnen zich tegen de wijnen van Samos.

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 23:55

Hoe verhouden de beste Franse wijnen zich tegen de wijnen van Samos.

De Griekse wijnen van Vakakis van het charmante wijndomein op het Griekse eiland Samos hebben een aantal unieke kenmerken die ze onderscheiden van de wijnen uit Frankrijk:

  1. Innovatie en Inspiratie: Vakakis tilt de term Samoswijn naar een veel hoger niveau. Hun wijnen kennen een historie van meer dan 150 jaar, maar de innovatie van Vakakis is enorm. Ze hebben verschillende soorten wijnen, waaronder droge, semi-zoete of zoete witte wijnen, rosé en rode wijnen. De namen van de wijnen zijn prachtig gekozen rond het thema Pythagoras, met verwijzingen naar de beker van Pythagoras (Cup) of de prachtige naam Music of the Spheres, het geluid dat in de grot van Pythagoras te horen was.

  2. Klimaat en Terroir: In combinatie met het zonnige zeeklimaat op Samos en de hoogtes van 800 - 1400 meter van de wijngaarden en de regenval in het voorjaar, produceren ze een aantal unieke wijnen. Het terroir van Samos, met zijn vulkanische bodem en de invloed van de Egeïsche Zee, draagt bij aan de karakteristieke smaak van hun wijnen.

  3. Muscat-druiven: Vakakis maakt gebruik van de Muscat-druiven, die gedijen op het eiland Samos. Deze druivensoort staat bekend om zijn zoete en aromatische eigenschappen. De Muscat-druiven voor de bekende zoete witte Samoswijn zijn bijna gereed om te oogsten.

  4. Traditie en Kwaliteit: De wijnen van Vakakis hebben een rijke geschiedenis en onberispelijk vakmanschap. Ze hebben niet alleen de traditionele methoden behouden, maar ook geïnnoveerd om de kwaliteit van de Griekse wijnen te verbeteren.

Hoewel Franse wijnen wereldwijd bekend staan om hun uitstekende kwaliteit, bieden de Griekse wijnen van Vakakis van Samos een unieke en smaakvolle ervaring die zeker het proeven waard is.