Hoe serveer je de wijnen van Samos

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 18:09

Er zijn verschillende manieren om Samos wijn te serveren, afhankelijk van de smaak en de gelegenheid. Hier zijn enkele suggesties:

 

Vakakis Tetractys, de heerlijke griekse rode wijn uit Samos
  • Temperatuur: De meeste rode wijnen worden geserveerd op kamertemperatuur, maar voor de Samos wijn is het beter om deze licht gekoeld te serveren. Een temperatuur van 16-18°C is ideaal voor de meeste rode wijnen, maar voor de Samos wijn is een temperatuur van 12-14°C beter.
  • Glas: Het juiste glas kan de smaak van de wijn verbeteren. Voor rode wijnen wordt vaak een glas met een grote kelk gebruikt, zodat de wijn kan ademen en de aroma’s zich kunnen ontwikkelen. Voor de Samos wijn is een kleiner glas beter, omdat deze wijn vaak zoet is en in kleinere hoeveelheden wordt gedronken.
  • Combineren: De zoete smaak van de Samos wijn past goed bij desserts met fruit en noten. Het is ook een goede keuze om te combineren met kaas of chocolade.

Probeer eens de Vakakis pythagorion Epogdoon. Deze zeer bekende wijn van het Griekse eiland Samos, gemaakt van de Muscat druif, wordt vaak bij het dessert geschonken. De ronde en zoete smaak met tonen van rozijnen, bloemen, honing en meloen past erg goed bij rijke desserts met fruit en baklava

Geniet van deze heerlijke wijn uit Samos!